Voedsel vergaren

In de natuur verzamelen de eekhoorns hun voedsel zoals noten, zaden en vruchten uit de boomtoppen en vanaf de grond. Om de natuurlijke wijze van voedsel vergaren na te bootsen op een wijze die past bij de intelligentie van eekhoorns, kan gebruik worden gemaakt van meerdere verrijkingsmaterialen voor voedsel, maar die kunnen ook zelf gemaakt worden. Denk aan voerhouders die in de takken kunnen worden opgehangen, bijvoorbeeld holle kokosnoten, en waaruit zaden en nootjes gehaald moeten worden. Ook kunnen er hele (gevulde) dennenappels worden gegeven of vastgemaakt aan boomstammen en worden gevuld met bijvoorbeeld zaden. Rozenbottels en druiven kunnen aan touwen boven klimelementen worden gehangen of over takken in door het verblijf worden geplaatst om de eekhoorns te motiveren overal naar voedsel te zoeken.

Het aanbieden van verse takken en wortelstronken (wilg, berk, eik, beuk, es, esdoorn, populier en takken van naaldhout zoals den, spar en diverse conifeersoorten, afhankelijk van het seizoen) biedt extra verrijking doordat dit zowel kan worden gebruikt om te knagen, sap te likken, knoppen te eten en insecten te vinden die aanvulling vormen op de voeding en veel afleiding bieden.

Er moet rekening mee worden gehouden dat de dieren zijn ingesteld op veel knagen, waarbij alle vormen van noten en zaden met schil aangeboden dienen te worden zodat aan de behoefte van knagen word voldaan en de tanden op een juiste wijze kunnen slijten.

Bron: GIDS VOOR GOEDE PRAKTIJKEN

© 2018 - 2024 Eekhoornhobbyshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel